NTT Data UK

Location
Size

1 Royal Exchange,
London, EC3V

15000 sq ft

Size

15000 sq ft

Background

Interactive Space was appointed by NTT DATA UK to report on the outdated base build mechanical and electrical systems of their 15,000 sq ft floor at the Royal Exchange, City of London. We negotiated with the Landlord to give NTT a financial contribution towards the cost of Mechanical and Electrical repair works necessary to put the systems right.

The Project

The refurbishment of the 15,000 sq floor was done in 3 phases with the Client in occupation throughout. The priority was to ensure the works were undertaken with minimal interruption to the business’ day-to-day operations.

The new reception is open and bright with its high ceiling, modern reception desk, hand-picked bright coloured furniture and Japanese screens. These are highlighted by individually installed pebbles, which give the space just the right amount of the Japanese influence without losing the modern London identity.

The look and feel of the meeting rooms are seamlessly carried through with faded effect carpet. There are 5 new meeting rooms of various sizes, some of which are connected by folding walls allowing the business to hold Town Hall events. Each project room follows the Client’s vision of having a creative, fun atmosphere as well as being functional.

80% of Staff are Consultants and they require a flexible, agile, working environment with touch town spaces and a choice of working.

The Café, open plan office area and Collaborate zones offer the staff a vibrant environment consisting of a mixture of interesting furniture pieces, colours and Japanese-inspired pendant

lights. From low to high tables and booths to poppy stools and standing meeting rooms, we are proud to say that the mission is complete: the look, feel and openness of the new collaborative multifunctional space meets NTT’s vision and culture brilliantly.

The Client is delighted, with the end result.

Client Objectives

NTT had a number of issues with the floor: The meeting suite did not meet the business’ high demand and did not work with the collaborative and diverse culture that defines the business. Consequently, our brief was to create a bright, collaborative, hot-desking driven office to replace the 10-year-old design.

NTT decided to focus on the company’s Japanese roots. Going through an aggressive expansion and technology development overseas, NTT has become a global IT innovator and that is the look our designers achieved with the new scheme.